Segíti a gyermek koncentrációs képességét a mászóka és segíti az izomfejlődést is

A játszótereken található gyermekjátékok fő funkciója a szórakoztatás, mellette viszont úgy lettek megtervezve, hogy hasznos is legyen a használatuk, azaz fejlessze a gyerekeket fizikai, szociális és mentális szinten is.

A mászóka esetében mondjuk kevesen gondolnak bele, de több történik, mint hogy a gyermek felkapaszkodik pár lépcsőfokon. Az egyensúlyérzék, a különféle izmok, erőnlét fejlesztésében is fontos szerepet töltenek be ezek az eszközök. Azáltal, hogy a közterületi vagy épp a lakossági játszótereken milyen típusú mászókát telepítenek fokozhatja a különféle területeknek a fejlesztési lehetőségeit.

A hagyományos fémszerkezetből álló mászóka mellett ma már a felnőttek körében is népszerű mászóköves megoldás is elérhető, nem csak a közterületi játszótereken, hanem kialakítható otthoni körülmények között is a gyereknek a saját mászófal. De a mászókák táborát erősítik a tűzoltócsövek, a kígyólétrák, kötéllétrák és a függőrudak is. Ezekkel az eszközökkel fejlődik a szem-kéz és a szem-láb koordináció, az egyensúlyérzék, erősítik azokat az izomcsoportokat, melyeknek a használatára fokozott szükség van a használatukkor, ezzel egyidejűleg javítják a testtartást is. Legyen szó egy egyszerűbb mászókáról vagy egy komplex háromtornyú játszóvárról, mindegyik jótékonyan hat a gyermek fejlődésére.

A Játszótérland kínálatában szereplő termékekkel közterületi játszóterek, intézmények udvarán található játszóterek és otthoni játszóterek is kialakíthatóak. Bár otthon kevésbé jellemző a monumentális mászóka komplexum, de itt is lehetőség van arra, hogy egy csúszdával, hintával egybekötött elemet helyezzünk el, mely fejleszti és szórakoztatja a gyermeket egyidejűleg.