Műfű egy nappaliba?

A mai lakberendezési trendek lényegében nem ismernek olyat, hogy “lehetetlen” – ha elmegyünk egy lakberendezési kiállításra, akkor azzal szembesülhetünk, hogy a szó szoros értelmében minden is lehetséges, számos olyan megoldás van ma már, ami hajmeresztő, azt hinnénk elsőre, hogy élhetetlen, hogy ilyen csak a kiállításon van, aztán kiderül, hogy mégsem. Hogy igenis lehetséges, hogy mondjuk egy élő dzsungelt rendezzenek be egy belvárosi lakásba, ha az ott lakónak az a szíve legnagyobb vágya.

A belvásrosi dzsungel koncepciója nem érthetetlen vágy a lakók részéről. Sok esetben olyan élhetetlenné válnak a fővárosok, hogy az emberek joggal vágynak valami zöldre. Bár nem a legtermészetesebb dolog, de a természet utáni szüntelen vágy műfű bevetésével is orvosolható. Bár a műfű lényegéből adódóan nem természetes anyag, de bolondság is lenne valóságos fűmagot elvetni egy lakásban. Az viszont ésszerű gondolat, hogy ha valaki vágyik a természet ölelésére, akkor a “műfüvesített” padlóra állít mindenféle szobanövényeket és ezáltal olyan hangulatot teremt a nappalijában, mintha nem behozta volna a természetbe a modern technológiát, hanem ehelyett a szekrényeket és az elektromos eszközöket vitte volna ki oda.

Bizarr elgondolásnak tűnhet, de a műfű piacon olyan sokféle típus kapható, hogy szó szerint millió fűfajta utánzatát megkaphatjuk, nagyon sokféle gyeptégla kapható, különféle szálhosszúságban, színben gyártják napjainkban a műfüveket, ebből adódóan mindenki találhat neki tetsző fajtát. Sok esetben az emberek azért ódzkodnak a mű dolgoktól, mert egyáltalán nem természetesek. Ez pont a műgyepre nem igaz, hiszen ezek a termékek olyan közel állnak minden aspektusból a valóságos megjelenéséhez a fűfajtáknak, amennyire csak lehet.

Ha pedig valaki arra is nyitott, hogy az egész nappalit ilyen fűvel borítsa, megteheti. Az ilyen típusú füvek nagyon tartósak, strapabíróak, több éves használat alatt sem nyűnek el. Egyetlen dologra érdemes figyelni, hogy érdemes olyan helyiségben használni őket, ahol a természetes porosodáson túl más szennyeződés nem éri őket, hiszen a tisztításuk mint ahogy a szőnyegpadlóé, nem a legegyszerűbb. Ezért érdemes vagy a hálószobában, vagy a nappaliban, esetleg a dolgozószobában lefektetni őket.