Közös célok: csapatjátékok: Bemutatjuk a kedvenc kooperatív játékainkat

Persze, online és szólóban is király játszani, de tudtad, hogy vannak játékok, melyeket élőben is tolhattok együtt?

Ugyanarról a képernyőről szállhattok szembe a megszálló űrlényekkel, akár nyolcan kiabálhattok egymásnak utasításokat, hogy eljussatok a hiperűrbe, vagy egyetlen nagy arénában vághattok bele közösen a drágakőgyűjtésbe. Az alábbiakban mindent megtudhatsz a legjobb kooperatív játékokról.
Spaceteam

Először is szerezz magad mellé egy-két játékost. Vagy akár hetet. A játék lényege az együttműködés, melyet egymást túlkiabálva valósíthattok meg. Csatlakozzatok a helyi játékhoz ugyanazon a Wi-Fi- vagy Bluetooth-hálózaton keresztül, és azonnal megjelennek a törékeny panelek, kapcsolók és tárcsák.

Ha valaki azt kiabálja, hogy „Indítsd be a szervocsészealjat!” vagy „Állítsd a vákummérőt 1-re!”, és a képernyődön szerepel az adott panel, ne tétovázz egy pillanatig se! A Spaceteam egyszerű dizájnja a hangulat része. Ahogyan a kiabálás is.
Akkor most mondd ki fapofával, hogy „Állítsd a kuplunglapátot 6-osra!”

Spaceteam

Triple Agent!

A játék hatvanas évek kémfilmjeit idéző intrója tökéletesen megalapozza a hangulatot. Ehhez az ujjlenyomat-olvasót utánzó gomb is hozzájárul.

Öt-kilenc játékosra lesz szükség, így jó, ha vannak barátaid. Mindannyian megkapjátok az eligazítást, és már kezdődhet is a gyanúsítgatás. A feladatotok, hogy azonosítsátok a köztetek megbúvó árulót. Persze ki tudja, lehet, hogy épp te vagy a kettős ügynök, az alvó ügynök, a hármas ügynök (szólj, ha túl bonyolult!).

Ha pedig rákaptál a kémkedésre, a Deep Cover Pack segítségével új kémtípusokkal és akciókkal bővítheted a kémhálózatodat. Nekünk elhiheted, izgalmasabb, mint a barkóba.
Találj rá a benned élő szuperügynökre.

Triple Agent!

Brawl Stars

Ha nincs ellenedre egy kis többjátékos káosz, kedvelni fogod a Brawl Starst. A bal hüvelykujjaddal irányíthatod a karakteredet, a jobbal pedig tüzelhetsz. A csapatod pedig akkor nyer, ha a csata végéig ti gyűjtitek össze a legtöbb drágakövet. Ahogyan fejlődsz, úgy oldhatsz fel egyre több játékmódot, karaktert és fejlesztést.

És nem kötelező ismeretlen idegenekkel megküzdened. Egy különleges szobakód megadásával a barátaiddal is vívhatsz barátságos mérkőzéseket. Ehhez mindössze a 3. szintig kell eljutnod.
A Brawl Starsban a győzelemhez a lehető legtöbb drágakövet kell összegyűjtened.

Brawl Stars

 

Space Cycler

Ebben az alagútban játszódó lövöldözős játékban akár ketten is játszhattok egyetlen eszközről: a képernyő két végén lévő csúszkákkal mozoghattok és lőhettek. A körkörös sínen mozgó járművedben ülve a feladatod, hogy visszaverd a hullámokban érkező ellenségeket, és minél több csillagot gyűjts. Elég csillaggal pedig a főellenségekkel szemben különösen hasznos képességekre tehetsz szert.

A játék sok mindenben hajaz az elmúlt évtizedek sci-fi-témájú lövöldözős játékaira: világos, űrkori színek és zenék, képregényes űrlények. Az egyetlen különbséget a modern érintőképernyő egyszerűsége adja. Valószínűleg nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, kedvelni fogod – különösen, ha a legjobb barátoddal szeretitek a kooperatív játékokat.
A szólózás mellett a közös játékhoz sincs szükség másik eszközre: egyetlen képernyőn játszhattok a barátoddal.

Space Cycler

Train Party

A feladat elméletben egyszerű: a rendelkezésedre álló síndarabokkal a képernyő bal oldaláról a jobb oldalra juttatni a vonatot. A gyakorlat egy kicsit bonyolultabb, hiszen a vonat az egyik játékos képernyőjéről a másikéra fut be, és akkor válnak csak igazán feszültté a dolgok, amikor a szintek nehezednek, neked pedig időre kell összetákolnod a pályát.

A lovakat, keselyűket és bálnákat (nem elírás) koppintással pöckölheted arrébb, de az akadályokat dinamittal is felrobbanthatod. Ha egy szusszanásnyi pihenőre van szükséged, helyezz el egy vasútállomást a vonat útvonalán, hogy lelassítsd.

A Train Party egyszerű, de mókás: egyedül is ellehetsz vele, de a legjobb, ha 12-en vágtok bele a pályaépítésbe.
Fektesd le a síneket, mielőtt megérkezik a vonat! Az idő ellened dolgozik.