A megfelelő karnis kiválasztása a szobánk számára

A karnisok képezik az ablak körüli megjelenés gerincét. A megfelelő függönyrúd amellett, hogy támaszt nyújt, javíthatja szobája látványát és hangulatát. De mivel annyi különböző típusú karnis közül választhat, hogyan dönt?

Mielőtt elkezdené a tökéletes típus keresését, célszerű szűkíteni a keresést a szoba dekorációjának vagy dizájnelemeinek felmérésével. Elképzelhető, hogy a part menti hangulathoz megfelelő karnis teljesen kihagyhatatlan egy hagyományosan berendezett szobában. A tér megjelenésének és hangulatának meghatározása azonban megadja az alaphangot az összes többi elem számára, amelyet bele kell építeni.

Fontos figyelembe venni a különböző típusokat is. A választott karnis típusa a szoba dekorációjától, a függönyök súlyától és a függönyök funkciójától függ. A függönyrúd felülete finom dizájnelemet jelenthet bármely helyiségben. A fa- és fémrudak a legnépszerűbbek, és a legtöbb szobában vagy otthonban jól néznek ki. Találhatunk azonban acél, nikkel, bronz vagy sárgaréz kivitelű karnisokat is. A függönyrudaknak nem kell fizikailag ezekből az anyagokból készülniük, hanem az általános megjelenést és hangulatot kell megcélozniuk.

A függönyrúd színének meg kell egyeznie a függönyökkel, bútorokkal vagy egyéb díszítőelemekkel a szobában. Ha sötétbarna fa ágykerettel rendelkezik, választhat hasonló anyagú és színű függönyrudakat. Vagy ha esetleg hideg tónusú függönyszínei vannak, például gazdag kékeszöld vagy világosszürke, akkor érdemes lehet egy ezüst karnist választani.