Milyen VPS bérlés lehetőségeink vannak közepes méretű vállalkozással?

Korábban fogalmam sem volt arról, hogy a VPS bérlés mit is jelent, de ahogy egyre jobban elmerültem az internethasználatban hamar meg kellett ismerkednem ezzel a fogalommal, illetve lehetőséggel is. Manapság ugyanis már rengeteg olyan platformot használunk, melyek szükségessé teszik azt, hogy egy kis extra tárhelyre tegyünk szert.

Kicsiben ezeket akkor tapasztaljuk, ha mondjuk a telefonunkon nincs elég hely a képek mentésére. Ilyenkor fel is ajánlja egy iPhone mondjuk, hogy bővítsük az iCloud tárhelyet. Itt már bele is futottunk tudtunk nélkül a tárhely és a Cloud tárhely fogalmába.

A mobil mellett azonban vannak olyan szituációk, amikor több tárhelyre van szükségünk, mondjuk egy webshop esetében, amelynél az is fontos, hogy az oldalra látogató több ezer ember gördülékenyen tudja használni a webhelyet.

Ha ilyen nagyobb igényeink vannak, akkor érdemes egy VPS bérlésébe invesztálni a kisebb, cloud lehetőségek helyett. A VPS bérlés lényege, hogy egy nagyobb kapacitású fizikai számítógép tárhelyének egy részét vesszük igénybe. A nagyobb tárhelyeket rendszerint kisebb bérleményekre darabolják, melyeket egyesével különböző ügyfelek használják, természetesen úgy, hogy egymást semmilyen módon nem korlátozzák.

A VPS bérlés azoknak a cégeknek, vállalkozóknak éri meg a leginkább, akiknek szüksége van ugyan nagyobb kapacitású tárhelyre, mint amilyen egy normál otthoni számítógép, vagy egy cloud tárhely mérete, de azért akkora kapacitásra nincs szüksége, mint amilyen egy nagyteljesítményű fizikai számítógép tárhelye.